Devekuşu yetiştiriciliği

Devekuşu cinsiyet ayrımı

Devekuşlarında cinsiyet ayrımı nasıl yapılır ?

Devekuşu yetiştiriciliğinde önemli mevzulardan birisi cinsiyet ayrımıdır. bildiğiniz gibi kümes hayvanları yetiştiriciliğinde cinsiyet ayrımı kuluçkalık yumurta üretimi için önemlidir. erkek ve dişilerin oransal sayısı, döl kalitesini etkiler. bu yazıda devekuşu cinsiyet ayrımı ile ilgili önemli bilgileri sizinle paylaçacağız. umarız faydalı olmuştur.

devekuşu çiftliğinde yavruların cinsiyet ayrımı son derece önemlidir. büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda cinsiyet ayrımı kolaydır. ama kuşlarda ve özelliklede devekuşlarında durum farklıdır. hatta bazı kuşlarda civciv yumurtadan çıktıktan sonra cinsiyetini belirlemek için belli bir yaşa gelene kadar beklemeniz gerekir.

Devekuşu yavrusunun cinsiyet ayrımı :

bazen devekuşu civcivlerini satmak için cinsiyetlerini erken yaşta belirlemeniz gerekir. ama görünüm üzerinden yeni doğan devekuşu civcivlerinin cinsiyetini belirlemek hatalı olabilir. bu yüzden DNA testi alınması gerekir.

Devekuşu yavrusunun cinsiyet ayrımı

DNA testi ile net olarak cinsiyet belirlenir. ama büyük bir çiftlikte üretilen civcivlerin cinsiyet ayrımı için DNA testi maliyeti yüksek olur. bu yüzden yazının devamında devekuşu civcivlerinin cinsiyet ayrımı için mevcut olan başka yolları paylaşmaya çalıştırk.

Fiziksel testler kullanarak deve kuşlarının cinsiyetini belirleme

Fiziksel testler kullanılarak cinsiyet belirlenirken kuşun penisine dokunulmalıdır. 1 ila 2 haftalık dönemde kloaka testi ile devekuşu civcivlerinin cinsiyeti belirlenebilir. Devekuşu civcivlerinin karnında diş ipi bulunur. Fallusun kloakanın dışına baktığından ve yana doğru bir bağlantı ve uygun basınç uygulayarak kloakanın geri çevrildiğinden emin olun.

Bu, fallusu kloakadan çıkaracak ve dikkatlice incelenebilir. Erkek devekuşunun fallusu nispeten uzundur (yaklaşık 4 mm) ve bazen dokunulduğunda sertleşir. Dişi devekuşu penisi, erkekten daha küçüktür (yaklaşık 3 mm) ve dokunuşta yumuşak hissedilebilir. Özellikle çok genç tavuklarda fallusun çıkması ve görülebilmesi için kloakayı çevirirken çok dikkatli olun.

Gerekirse tekrar test edin

Bir devekuşunun veya başka bir kuşun cinsiyeti konusunda şüpheci olabilirsiniz. Bu alanda birkaç yıldır çalışan en iyi profesyonel yetiştiricilerin bile kuşun cinsiyetini %95 doğrulukla belirleyebildiğini bilmek ilginçtir.

Ancak endişelenmenize gerek yok. 8 ila 10 haftalıkken tekrar test yaptırabilirsiniz. Tabii bu dönemde kuşların büyüdüğünü ve birisinin kuşun bacaklarını elleriyle tutup tutması gerektiğini unutmayın; Başka bir kişi parmağını ham yağ jeli ile yağlayıp parmağını proktodeuma sokmalıdır.

Gerekirse tekrar test edin

Bu aşamada kişi, fallus tanımlanana ve tamamen dokunulabilene kadar parmağını proktodeum çevresinde mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde döndürmelidir. Erkek devekuşu fallusu, dokunulduktan sonra kıkırdaklı hale gelir. Bu sırada bu kuşun dişi fallusu dokunduktan sonra pozisyon almaz ve herhangi bir tepki göstermez. Bu nedenle, kuş fallus’un anüsten çıkarılması ve incelenmesiyle cinsiyetinin belirlenebileceği sonucuna varılabilir.

Yetişkin devekuşlarının cinsiyetini belirlemek çok basittir. Dişi devekuşu kahverengidir, ancak erkek devekuşu siyahtır ve erkek devekuşu kanatlarındaki ve kuyruğundaki tüyler beyazdır.

Son Söz :

Devekuşları yaklaşık 2 yaşlarında cinsel olgunluğa varmaktadırlar. Ve cinsiyet ayrımı için, bu dönem en uygun dönem olmaktadır. Erkek devekuşları dişilerden yaklaşık 6 ay geç cinsel olgunluğa varmaktadırlar. Ve eğer devekuşu satın alacaksanız bu konuya dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Ve çiftleşme döneminde erkek devekuşlarında boyun ve bacak derisi kırmızı veya bazı ırklarda ise mavi rengine dönüşmektedir. Ve bu renk değişimi sadece çiftleşme mevsiminde gerçekleşmektedir. Altın kuluçka uzmanları her zaman kanatlı yetiştiriciliği sektörüne destek olmaya çalışmaktadır ve bu yüzden kanatlılar ile ilgili detaylı bilgileri blog sayfasında paylaşmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu