Gloster kanarya bakımı ve beslenmesi nasıl yapılır ?
Gloster Kanarya bakımı ve beslenmesi
Gloster kanaryaları, küçük boyutları ve neşeli tavırlarıyla bilinen popüler bir kanarya cinsidir. Eğer ailenize bir Gloster kanarya eklemeyi düşünüyorsanız, onları nasıl doğru şekilde bakacağınızı bilmek önemlidir.
Kanaryalar diğer evcil kuşlara göre daha hassastırlar ve diğer evcil kuşlara göre daha çok ilgi ve teveccühe ihtiyaç duyarlar. Bu yazıda sizlere Gloster kanarya bakımı ve beslenmesi hakkında bilmeniz gereken konuları anlatmaya çalışacağız.
Yazının konusunu dikkate alarak ilk önce Gloster kanarya bakımı ve devamında nasıl beslenmesi gerektiğini detaylı olarak anlatacağız.
Gloster Kanarya bakımı
Gloster kanaryaları, 4 derecenin altındaki kısa süreli süreçler dışında, 15 ila 21 derece arasındaki sıcaklıklarda tutulmalıdır. Kanaryalar genellikle çok küçük kafeslerde tutulur ve en azından ölçüleri 70x70x70 cm olan, 1/2 inç parmaklık aralıklı bir kafesiniz olmalıdır. Egzersiz gereksinimlerinden dolayı daha büyük kafesler daha iyidir. Kafeslerinin tabanı çıkarılabilir ve kolayca temizlenebilir olmalıdır.
Gloster kanarya, günlük egzersize ihtiyaç duyar. Kafeslerinin dışında, en azından bir saat boyunca serbestçe uçabilecekleri bir alana sahip olmaları gerekir.
Bu kuşlar tırmanamazlar ve uçuşlarında tünekten tüneğe uçarak egzersiz yaparlar. Kafesiniz farklı çaplarda çeşitli tüneklere sahip olmalıdır. En az bir tünek, kuşunuzun gece yuvası olarak kullanabileceği yüksek bir yerde bulunmalıdır. Kanarya kafesleri, kuşunuzun size bakabilmesi için oda yüksekliğinde yerleştirilmelidir. Kafes yerleşimi, kuşunuzu korumak için hava akımlarından uzak bir alanda olmalıdır.
Bu kuşlar genellikle yaz aylarında tüy dökerler. Tüy dökerken, erkekleriniz ötme miktarını azaltabilir veya tamamen durabilir. Bu standart bir davranıştır ve endişe edilecek bir durum değildir.
Tüy dökme dönemlerinde banyo yapmak önemlidir ve soğuk su banyoları günlük olarak sunulmalıdır. Cilt tahrişine neden olabileceği için sıcak su kullanılmamalıdır. Tüy dökülmediği zamanlarda banyolar daha az sıklıkla sunulmalıdır, çünkü kuşunuz soğuk algınlığına yakalanabilir. Tırnak kesimi düzenli olarak gerektiğinde yapılmalıdır. Bazı sert tünekler, tırnaklarının kesilmesi gereksinimini azaltabilir.
Üremeleri yasaldır ve bu kuşlar oldukça kolay çiftleşir ve ürerler. Ancak Dikkatli olmanız gereken bir nokta, iki Coronas Gloster kanaryasını çiftleştirmemenizdir, çünkü yavruların çoğu ölü olarak doğacaktır.
Bu kuşlar, düşük bakım gerektiren bir kuş isteyenler için harika evcil hayvanlardır. Aşırı ilgi talep etmezler ve çiftler halinde tutulursa kendileri için oldukça mutlu olacaklar ve şarkıları ve güzellikleriyle size keyif vereceklerdir.
Gloster kanarya beslenmesi
İlk olarak, Gloster kanaryaları, tohumlar ve taze meyve-sebzeler içeren dengeli bir diyet gerektirir. Gloster kanaryanıza besleyebileceğiniz en iyi yiyecekler arasında darı, kanola tohumu, keten tohumu ve lahana ya da hindiba yaprağı gibi taze yeşillikler bulunur.
Gloster kanarya beslenmesi temelini oluşturmak için yüksek kaliteli bir ticari tohum karışımı sağlamanız önerilir ve bunun yanında haftada iki kez taze meyve ve sebzelerle takviye etmelisiniz. Ticari tohum karışımları, yüksek protein, vitamin ve mineral içeriği ile gloster kanaryalarının ihtiyaç duydukları besinleri rahatça karşılar.
Kanaryanıza her gün 1-2 çay kaşığı yem verin. Tohumlar önerilir ve peletler yemlerinin %20’sini oluşturmalıdır. Kanaryalar sadece yem kabının üst tabakasını yerler, bu yüzden tohum yedirirken boş kabukları temizlediğinizden emin olun. Yaklaşık olarak kanaryaların yemlerinin %5-10’u, elma, portakal, brokoli ve rendelenmiş havuç gibi ısırık büyüklüğünde meyve ve sebzeler olmalıdır. Kanaryaların her zaman temiz, taze suya erişimi olmalıdır.
Gloster kanaryaları bakımı ve beslenmesi oldukça basittir. Onlara uygun bir yaşam alanı sağlamak ve doğru gıdaları vermek önemlidir. Kanaryalarınızın sağlıklı ve mutlu olmaları için egzersiz, uyku ve sosyal etkileşim gibi diğer ihtiyaçlarını da karşıladığınızdan emin olun.
YAŞLI DİŞİ GLOSTER ÇİFTE ATLIRMI YAVRU ALMAK İÇİN TAVSİYELERİNİZİ NELERDİR.
TEŞEKÜRLER