Jako papağan yetiştiriciliği

Jako papağan tüy yolma nedenleri

Jako papağan almadan önce ne yapmalısınız?

Jako papağanlar en zeki ve hassas papağan türüdür. bu yüzden sahiplenmeden önce bu kuşların, psikolojileri ve davranışsal özellikleri hakkında bilgi edinmeniz tavsiye edilir. bazı davranışlar bu kuşların psikolojik hastalıklara yakalanmasına neden olur ve bu hastalığın ardından tüy yolma gibi sorunlar ortaya çıkar.

ama jako papağanlarda tüy yolmasına neden olan başka faktörlerde bulunmaktadır. ve bu yazıda bu konu ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılmaktadır.

Afrika gri papağanları bakımı doğru bir şekilde yapılmalıdır. aksi halde bir çok sorunla karşılaşırsınız, mantar hastalıkları, depresyon ve psikolojik hastalıklar ortaya çıkabilir. bu kuşların zekasi 4-6 yaşındaki bir insan çocuğu gibidir ve sürekli birşeyler ile meşgul edilmesi gerekir.

bu hastalığın nedeni, papağan sahiplerinin bu kuşlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmamalarıdır.  ve papağanların depresyona girmesine ve sonunda ise tüy yolma gibi davranış bozukluğuna neden olmaktadır.

bu yazıda jako papağanların psikolojik hastalıkları ile alakalı, detaylı bilgiler paylaşılmaktadır. ve bu soronun sebepleri ile alakalı bilgiler paylaşılmaktadır. bu konulara dikkat etmeniz kuşunuzun bu tür sorunlara yakalanmasına engel olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Jako papağan psikolojik hastalıkları nelerdir ?

Jako papağanlarda genel olarak ortaya çıkan psikolojik hastalıklardan birisi jako papağan tüy yolma sorunu olmaktadır. Jako papağanlar az önce söylediğim gibi ilgiye ve ara sıra oynamaya ihtiyaç duyan hayvanlardır, davranışlara son derece hassas ve olmaktadırlar, eğer onlar ile sert davranıp ve korkmalarına neden olursanız depresyona girerler ve tüylerini yolmaya başlarlar.

İlgisizlik ve onları korkutmak bu akıllı canlılarda psikolojik sorunlara yol açar ve tedavisi zor ve zaman gerektiren bir iştir. Bu yüzden eğer bir jakoya zaman ayıramıyorsanız mutlaka almaya kalkmayın. Çünkü şu anda etraf bakımı yapılmamış tüylerini yolmuş ve ilgilenilmemiş papağanlar ile doludur.

Lakin tüy yolma sorunu papağanlarda sadece psikolojik meseleler ile alakalı değil ve bazen hastalık belirtileri ve ciddi bir sorundan kaynaklanabilir. jako papağanların yaygın hastalıkları arasında yer alan bu hastalık genel olarak kuş sahibinin yeterli ilgilenmediği nedeni ile ortaya çıkar.

Jako papağan psikolojik hastalıkları nelerdir

Jako vücudunda aşırı kaşınma tüylerini yolmasına neden olabilir ve bir hastalık belirtisi olarak ortaya çıkabilir. papağanlarda tüy yolmaya neden olan bir çok sebep olmaktadır ve bunların birkaçını beraber öğreniyoruz.

Jako papağanlarda genel olarak tüy yolma sorunu psikolojik sorunlardan kaynaklı olmaktadır ve bezen jako sahiplerine durumu anlattığımızda, yeteri kadar oyuncağı var, kafesi büyük, ve yemi suyu hazır, niye sıkılsın tepkisi ile karşılaşıyoruz, Ama hatırlatmak isterim mevzu bahis olan bir kuş.

Jako papağan da psikolojik hastalıklardan diğeri ise obsesyon

Obsesyon hastalığı jako da psikolojik nedenler ile ortaya çıkar, Ama obsesyon nedir? Obsesyon hastalığı papağanlarda aynı insanlarda olduğu gibidir yani hastalık belirtileri tırnakları yemek, tüyleri çekme ve elleri ve ayaklarını sürekli ve uzun süre yıkama olmaktadır. Bu konuda püf nokta bu davranışların obsesyona karar vermeden önce başka hastalıklar nedeni ile olmasını araştırmak olmaktadır.

Jako papağan tüy yolma nedenlerinden birisi ise dikkat çekmek

Jako papağanlar bazen dikkatinizi kendilerine çekmek için tüylerini yolmaya başlarlar ve eğer bu davranış ile beraber hemen kafesine taraf koşup ve yapma etme kelimeleri ile onu sakinleştirirsiniz, jako sizin dikkatinizi çekmek istediğinde tüylerini yolmaya başladığını anlayacaktır, eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, bekleyin ve tüy yolmayı bıraktığında ona sevdiği bir yem veya ödül verin.

Jako papağan tüylerini yolarsa ne yapmalıyız ?

Jako papağan eğer tüylerini yolmaya başlamışsa önce nedenini araştırmamız gerekir yani bu tüy yolma nedeni sağlık sorunlarından kaynaklı, yoksa psikolojik bir nedeni vardır. Ve doğru bir teşhis yapıldıktan sonra tedaviye başlanmalıdır, eğer bu hastalık teşhisinde geç kalınırsa tüy yolma bir alışkanlık haline gelir ve tedavisi zor bir aşamaya geçer.

Jako papağan tüylerini yolarsa ne yapmalıyız

Jako  da tüy yolma sorununa engel olmak için aşağıdaki söylenen koşulları uygulamanız gerekir :

  • papağanın kafesini boyutuna uygun ve rahat edebileceği bir boyutta almanız gerekir.
  • Kafes içinde ağaçtan olan oyuncaklar koymanız gerekir ve kemirebileceği şeyler olması onu mutlu edecektir, dikkat edin eşyalar ağaçtan olması gereklidir.
  • Kafesin bulunduğu oda da yeteri kadar nem olması ve eğer nem oranı düşük ise bir nemlendirme sistemi olması gereklidir veya günde en az 2 kere su sprey şişesi ile jako sulamanız onun için iyi gelecektir.
  • Jako en az 12 saat uyuması gerekir ve bu yüzden uyumak istediğinde kafesi üzerini örterek ve sakin ve görüntüsüz bir yere bırakarak dinlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Uyandığı zaman kafesi yanında radyo çalması ve müzik hoşuna gider.

Yukarıda söylenilen konulara dikkat edilmesi papağan tüy yolma sorununa engel olacaktır ve sağlıklı ve neşeli bir şekilde onunla zaman geçirebilirsiniz.

Son söz :

jako papağan yetiştiriciliği yapmak için önce bu kuşlar hakkında gereken bilgileri edinmeniz gerekmektedir. papağanlar hastalıklara karşı yüksek dirençe sahip olmaktadırlar. ama genel olarak jako papağanların, hastalanması ve telegf olmasına neden olan asıl faktör, sahiplerinin bilinçsiz olarak jako papağan sahiplenmesi olmaktadır.  bu yüzden her şeyden önce bu kuşlar ile alakalı detaylı bilgileri edinmeniz tavsiye edilmektedir.

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu