Jako papağan yetiştiriciliği

Jako papağanların çığlık atması

Jako papağan çığlık atma nedenleri :

Eğer bir jako papağanınız varsa ve bazen bağırmaları nedeni ile rahatsız olabilirsiniz. Ve büyük olasılık ile bu sorunu çözmek için bir yol arayışındaysınız. Bu makalede jako papağanların bağırma nedenleri ve bu sorunun çözümleri ile alakalı gerekli bilgiler paylaşılmaktadır.

16 lı Hobi Kuluçka Makinesi
16 lı Hobi Kuluçka Makinesi
» 16li jako papağanı kuluçka makinesi
» ayarlanabilir viyol
» düşük enerji tüketimi
₺2,799.00

Jako papağanların çığlık atması, sahiplerinin rahatsız olmasına neden olur. bir çok kişi kuşlarının bağırmasından şikayetçiler. ama bu davranışın mutlaka bir nedeni vardır. ama standart koşullarda ve normal hayatında farklı sesler çıkarması mümkündür. bu yüzden eğer papağan sahiplenmek isterseniz bunlara katlanacaksınız.

Ama eğer kuşunuz sürekli bağırıyorsa, bir sorun olduğu anlamına gelir. ve nedenini bulmanız gerekir. bir hastalık veya kuşunuzu korkutan birşey olabilir. bazen yalnız kaldığı nedeni ile sizin dikkatinizi çekmek ister, bu yüzden bağırmaya ve çığlık atmaya başlar. yazının devamında bu konu hakkında detaylı bilgiler paylaşılmaktadır.

Hatta evdeki herkese bu konuda bilgi vermeniz tavsiye edilir. kuşunuz her bağırdığında kesinlikle onunla ilgilenmemeleri lazım, bağırması bittikten bir süre sonra ilgilenmeleri, kuşun bağırmakla işlerin yürümediğini anlaması lazım.

hatta eğer sizin ilginizi çekmek istiyorsa ona ıslık çalmayı veya isimleriniz ile çağırmayı öğretiniz. konuşma eğitimi için ilgili makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Jako papağanların çığlık atma sorunu :

afrika gri papağanları son derece sosyal kuşlardır. kalabalık olmayı severler, doğada bile kloniler halinde yaşarlar. ama evcil olarak yaşadıkları zaman, bir ailede sadece bir kişi ile derin duygu bağı kurarlar. ve bu kişinin evde olmadığı durumda huysuz olurlar. hatta bağırması ve çığlık atması ise bu nedenle olabilir.

kuşun aile içinde tek bir kişiye bağlı olması, rahatsız edici davranışlara neden olur. hatta kafesine kimseyi yaklaştırmaz ve saldırgan olur. gri papağanların dokunmasına izin verdiği kişi aile içinde en sevdiği kişidir.

Jako papağanların çığlık atma sorunu

Size bir iyi haberim var, ve oda bu sorunun nasıl çözüleceği olmaktadır. Yazımızın devamında jako papağanların bu sorunun giderilmesi için bazı evreler paylaşılmaktadır. Ve bu önerileri uygulamanız, kuşunuzun daha sakin ve uysal bir kuşa dönüştüğünü görebilirsiniz.

1.adım : jako papağanınız ile daha az zaman geçirmenizi tavsiye ederiz. Jako papağanlar ilgiye ihtiyaçları olmaktadır. Ve eğer bir kişi daha fazla onunla ilgilenir ve zaman geçirir ise daha fazla duygusal bağ kurmaları mümkün olmaktadır. Bu sizin için zor olabilir, ve kuşunuz ile daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Ama bu kuşunuzun diğerlerini ısırma ve çığlık atma adetini terk etmesine yardımcı olacaktır ve daha sosyal olmasına neden olacaktır.

2.adım : kuşunuz başka birisine bağırdığı zaman veya ısırmak istediğinde istemeden veya isteyerek kesinlikle ödül vermemeniz gerekmektedir. Ve hiçbir zaman kuşunuzu başkalarından uzaklaştırmaya çalışmayınız. Tam aksine onu sosyalleştirmeye çalışmanız gerekmektedir. Birisine saldırdığı zaman reaksiyon vermemeniz ve hatta gülmemeniz gerekmektedir.

Çünkü gri papağanlar sahipleri tarafından gelen reaksiyonları severler ve eğer sizin bu hareketten hoşlandığınızı görürselere yeniden tekrar ederler.

3.adım : kuşunuzu ödüllendirmek istediğinizde ailenin başka üyeleri tarafından alması daha iyi olmaktadır ve onlara güvenmesine neden olacaktır. Ve olabildiği kadar sizin tarafınızdan kuşunuza ödül verilmemesi gerekmektedir.

4.adım : kuşunuzu kafesten çıkarırken, başkaları tarafından yapılmasına izin veriniz. Bu durumda papağan diğer kişilerinde onu eğlendirmek istediğini anlayacaktır.

5.adım : bu eğitim sırasında, jakonun sevdiği kişinin yaptıkları, ailenin diğer üyeleri tarafından yapılması gerekmektedir. Bu durumda jakonun sevdiği kişinin diğerleri kadar eğlenceli olmadığı düşünülecektir. Bu eğitimden amaç kuşun diğer kişileri ile daha fazla bağ kurması olmaktadır. Ama ilk olarak sevdiği kişiyi kesinlikle unutturamazsınız.

6.adım : Bir papağan sevilen biriyle etkileşime girdiğinde, göz seviyesinin altında olmalıdır Bu, papağanın insanların grubun lideri olduğu fikrini pekiştirir. Aslında herkesten papağanı göz hizasının altına tutmasını istemelisiniz.

7.adım : eğer kuşunuz sevdiği kişini görmek için bağırıyorsa, ilgilenmemeniz gerekmektedir ve sakin olduğu zaman ödüllendirmelisiniz. Bu durumda sakin durma süresi artacaktır. Yani kuşunuza bu hareket ile bunu öğretiyorsunuz, ‘’ uslu olursan ödül alırsın’’.

Unutmayınız kuşunuza ödül verirken, bu durumdan mutlu olduğunuzu ona hissettirmeniz gerekmektedir.

Bu alıştırmayı bir süre yaparsanız, sorun çözülecek ve büyük olasılıkla sona erecektir. Papağanlar insanlarla iletişim kurmak için seslerini kullanırlar, ancak sürekli çığlık atmamalıdırlar. Bu tür bir iletişim göz ardı edilmelidir ya da bu seslere cevap vermek istiyorsanız eğitim bitene kadar tüm papağan çığlıklarını görmezden gelebilirsiniz. Bu sorun çözüldükten sonra eski alışkanlıklara geri dönerek sorunu yeniden yaratmaya çalışmayın. Papağan, tüm aile üyeleriniz ve arkadaşlarınızla etkileşime girmelidir. Tekrar papağanın ana karakteri olur olmaz geçmişin tüm alışkanlıklarını tekrarlayacaktır.

Papağanlar, sürünün diğer üyeleriyle iletişim kurmak, korku, saldırganlık, mutluluk, sabah ve akşam sesleri, can sıkıntısı ve dikkat çekmek için ağlama, alışılmış çığlıklar ve kalıplar ve daha az ölçüde Adlandırma gibi çeşitli nedenlerle gürültü yapar. papağanların çıkardığı gürültü miktarı türlerine bağlıdır ve nasıl oldukları önemli değildir, çünkü bu küçük papağanlar hayal edilemez yüksek sesler çıkarabilir. Çığlık atmak içgüdüsel bir davranıştır. Bunu unutmayın.

EB-6 | 12 li Profesyonel Kuluçka Makinesi
EB-6 | 12 li Profesyonel Kuluçka Makinesi
» profesyonel jako papağanı kuluçka makinesi
» akıllı kontrol sistemi
» yüksek çıkım oranı
₺5,297.00

Kafeste olan jako papağanların çığlık atma nedenleri ve çözümleri :

  • Çevre koşulları :

Papağanınız çok zeki bir yaratıktır. Konuşma, sayıları sayma, bulmaca çözme ve bulmacalarla çalışma gibi muazzam bir yeteneğe sahiptir. Sadece bir tür oyuncakla bir papağanı saatlerce kafese koymak, kuşu belli bir yerde olmakla sınırlamak, Göz atma imkanı olmaması, araştır ve keşfet ve farklı oyun alanlarındaki çeşitlilik eksikliği bu kuşlar için sıkıcı bir hayat tarzı olmaktadır. Kuşun çeşitli habitatlara sahip olduğundan ve yaşaması için doğru ortam olduğundan emin olun.

Jako papağanların Çevre koşulları

Yaşam ortamını farklı tür oyuncaklarla çeşitlendirin ve belirli bir süre boyunca hareket ettirin.Ayrıca çiğnemek için dallar sağlayın (dalların kimyasal toksinler ve hava kirleticileri ile mikrobiyal kontaminasyon kirlenmediğini unutmayın). Kuşun oynaması ve eğlendirmesi için kafesin dışında birkaç farklı yer sağlayın.

  • Yem rasyonu :

Kuş için uygun olmayan beslenme, fiziksel rahatsızlığa ve hastalığa neden olur ve genellikle kuşu çığlık atma gibi davranışsal sorunlara yatkın hale getirir. Taze meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere kuşunuz için çeşitli uygun yiyecekler hazırlayın. Ödül olarak biraz pişmiş fasulye, kontrollü bir miktarda fındık ve az miktarda tohum düşünün.

  • Yalnızlık :

Bazı papağanlar genellikle yalnız olduklarında çığlık atarlar. Papağanlar gün içinde yalnız bırakılmamalıdır. Eğer evden sabah 8’de çıkıyorsanız ve akşam 6’ya kadar eve dönmüyorsanız bu zaman aralığını göz önünde bulundurun. Bir diğer yol da ona eşlik edecek bir kuş seçmektir.Ayrı kafeslerde tutulan ve hiç yoldaş olmamış farklı cins kuşlar bile birbirleri için dostça bir ortam sağlayabilirler. (ama bu yöntem pek etkili olmayabilir. Çünkü jako papağanlar kıskanç kuşlar olmaktadırlar)

  • Çevrede gürültü kirliliğinin varlığı :

Çığlık atmak kolayca alışkanlık haline gelebilir. Papağanların çoğu gürültüyü ve heyecanı severler ve çoğu zaman tüm varlıklarıyla şarkı söylemek ve gürültü yapmakla meşguldürler. Suyun sesi, elektrikli süpürgelerin ve diğer elektrikli aletlerin sesi bir dereceye kadar dikkatlerini çekebilir.

Kuşunuz bu tür seslerden uyarılırsa ve çığlık atmaya başlarsa, çığlığı azaltmanın en kolay yolu kuştaki başlama nedenini belirlemek ve mümkünse etkeni kuş ortamından uzaklaştırmaktır. Taşınabilir T şeklinde bir çubuk yapabilirsiniz. Bu cihaz, kurutma makinesi vb. ev aletlerinin gürültüsü gürültüden uzak olduğunda papağanınızı başka bir odaya götürmenizi sağlar.

Çevrede gürültü kirliliğinin varlığı

Tabii ki, gürültülü ev eşyalarını her kullandığınızda papağanınızı başka bir odaya götüremezsiniz, bu durumda plastik bir kapak veya mantar şişe kapağı veya bir logo parçası gibi yeni bir oyuncak ona eğlenmesi için verin.

onu gürültüden uzaklaştırın. Bu, çevrenin istenmeyen gürültüsüne olan dikkatini azaltır ve onu çığlık atmak yerine oynamaya daha fazla ilgilendirir, bazen papağanı tekrar ısıtan araba alarmlarının sesi gibi dışarıdaki papağanın sesi kışkırtır.Yukarıdaki tavsiye edilir.

Sonuç

Papağanınızın davranışını iyileştirmeye veya değiştirmeye çalışıyorsanız, kendine has özellikleri ve varoluşunun bir parçası olan davranış kalıpları olan vahşi bir hayvanla karşı karşıya olduğunuzu unutmamak çok önemlidir.

Kesinlikle bu özellikleri ve davranışları ortadan kaldırmaya çalışmak, bu özelliklerin tüm kimliğinden kaybolmasına neden olacaktır. Papağanımıza neyi sevdiğimizi ve nasıl gerçekçi davrandığını öğretmeliyiz.

Güneş papağanları gibi bazı türler birden fazla Senegalli papağan yapmayı sever. Tüm papağanlar zaman zaman özgür olabilmelidir (her halükarda onlar papağandır, insan değil). Onu zorlamak yerine yukarıdaki önerileri yaparak papağanınızı çığlık atmayı tercih etmeye zorluyorsunuz.

Bir papağanı eğitirken sabırlı olmalısınız ve çok çabuk öğrenmesini beklememelisiniz. Sürekli bağırmak gibi davranışları iyileştirmek zaman alacaktır, ancak doğru yaklaşım ve biraz çaba ile sabrınız kesinlikle işe yarayacaktır.

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Elif
    says:

    Jako papağanım beni artık eskisi kadar sevmiyor, sürekli ısırıyor. Ne yapabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu