Herşey dahil

Muhabbet kuşu üremesi için uygun makine özellikleri

Muhabbet kuşu kuluçka makinası özellikleri

Muhabbet kuşları ve genel olarak söylemek istersek papağanların kuluçka koşulları diğer süs kuşlarından daha hassastır. Bu yüzden üremesi için profesyonel bir makine kullanmanız gerekir.

Süs kuşları ve özelliklede papağanlar için mini kuluçka makinesi tercih edilir. Ve nedeni ise bu kuşların yumurtalarının küçük olması ve bu tür makinelerde sıcaklığın daha stabil olarak temin edilmesidir.

Bu yazıda muhabbet kuşlarının üremesi için iyi bir makine seçimi yapabilmeniz için önemli bilgiler paylaşmaya çalıştık, umarız faydalı olmuştur. Hobiciler ve evcil muhabbet kuşu sahipleri genel olarak, doğal yöntem ile üremeyi tercih ederler. Ama ticari yetiştiriciler ve salon sahipleri için mutlaka bir kuluçka makinası gerekir.

Muhabbet kuşu üremesi için en iyi yöntem :

Eğer evcil kuş olarak muhabbet kuşu besliyorsanız, ve amacınız para kazanmak değilse en iyi yöntem doğal üreme yöntemidir. çünkü muhabbet kuşu yavrusu yumurtadan yeni çıktığı zaman olduça küçük cüsselidir. ve elle beslemesi için deneyim ve bilgi sahibi olmanız gerekir. ve son derece dikkatli olmak gerekir.

Ama ticari olarak muhabbet kuşu yetiştiriciliği için kuluçka makinesi olması şarttır. salon sahibleri ise en çok doğal yöntem kullanmayı tercih ederler ama makine olması önemlidir. çünkü bazı kuşlar, yumurta yaptıktan sonra kuluçkaya yatmazlar. ve eğer makine olmazsa yumurtalar bozulacaktır.

Muhabbet kuşu kuluçka makinesi

makinelerin sıcaklık ve nem oranında dikkati sensörlere bağlıdır. bu yüzden sensör kalitesi ile ilgili bilgi edinmeniz önerilmektedir. kalitesi yüksek olan makinelerde yeni nesil SHT sensörler kullanılmıştır. bu sensörlerin hata payı düşüktür.

Muhabbet kuşu için hangi kuluçka makineleri tavsiye edilir ?

süs kuşları üremesi için makine kalitesi ve dikkati önemlidir. ve nedeni ise bu kuşların yumurtalarının ısı ve nem salınımlarına hassas olmasıdır. bu yüzden makine yalıtımına önem vermeniz tavsiye edilir.

son zamanlarda üretilen mini inkübatörler akıllı kontrol sistemi ve dikkati yüksek olan sensörlere sahiplerdir. ve yüzden ısı ve nem değerleri stabil olarak temin edilir. firmamız tarafından 12 yumurtalık EB-6 modeli süs kuşları için tavsiye edilen bir makinedir. çünkü makine kapağının sürekli açılmasına gerek yoktur. ve ısı ve rutubet otomatik olarak temin edilir. nemlendirme sistemi ise, otomatik bir pompa ile dışarıda bulunan kabdan suyu makine içine aktarabilir.

bu yazıda makine fiyatını dikkate almayarak, makinelerde hangi kısımlara dikkat edeceğinizi, paylaşmaya çalıştık. kaliteli bir kuluçka makinasında dikkat etmeniz gereken 4 faktör vardır. kabin yalıtımı, sensör, çevirme sistemi, termostat ve nemlendirme mekanizmasıdır.

hobi kuluçka makinesi

kabin yalıtım seviyesinin yüksek olması, ısı salınımlarına engel olur. aynı zamanda kasa için kullanılan malzem ise önemlidir. çünkü ısı ve neme karşı dayanıklı olması ile birlikte kolay bir şekilde dezenfekte edilmesi ve dezenfektanlara karşı ise dayanıklı olması gerekmektedir.

Muhabbet kuşu kuluçkasında etkili olan sistemler :

bir kuluçka makinasında tüm sistemler ve mekanizmalar, termostat tarafından yönetilir. ama termostat için gerekli veriler sensörden gönderilmelidir. bu yüzden ilk mesele sensördür. yeni nesil sensörlerin hata oranı oldukça düşüktür. ama bazı firmalar üretim maliyetini düşük tutmak için, hala eski tip sensörleri tercih etmektedirler.

bu yüzden makine satın almadan önce sensör ile ilgili araştırmanız tavsiye edilir. bize göre kuluçka makineleri için en iyi sensör SHT sensördür. çünkü dünya genelinde en düşük hata payına sahip sensör tipidir.

ısı ve nem değerlerinin stabil olmasında etkili olan, diğer kısım kabin veya makinenin kasa yapısı ve yalıtımıdır. az önce de söylediğim gibi, ısıtma ve nemlendirme sistemleri tarafından, üretilen, değerlerin korunması gerekmektedir. dışarıdan kabin içine veya kabind bulunan ısı ve nemin dışarı sızması yumurtalarda ısı şokuna neden olabilir. ve makine randımanı düşük olacaktır.

çevirme sistemi ise üçüncü faktördür. bildiğiniz gibi suni kuluçka yönteminde en ideal çevirme sistemi 360 derece çevimes sistemi en yüksek randımanı sağlar. ve süs kuşları için üretilen makinelerin çoğunda tercih edilen bir sistemdir.

diğer konu makinenin kapağının sürekli açılmasına engel olmak için, otomatik nemlendirme sistemi kullanılmasıdır. ama bu nem üreticisinin tercihen sıcak nem üretmesi gerekir. çünkü ultrasonik sistemlerin soğuk nemi bir anda makineye aktarması, sıcaklığın düşmesine ve ısı şokuna neden olur.

nemlendirme için su temini kapak açılmadan yapılması, kabin sıcaklığının satabil kalmasına neden olur ve randıman artar. bu yüzden mühendislerimiz tarafından otomatik su pompası EB-6 modeli için tasarlanmıştır.

Son söz :

Muhabbet kuşu yetiştiriciliği para kazandıran bir sektör olmaktadır, ama bunun için kaliteli bir kuluçka makinesi olması şarttır. Bu yazıda muhabbet kuşu kuluçka makinesi hakkında sizin için bilgi vermeye çalıştık ve umarız faydalı olmuştur.

Eğer kuluçka makineleri ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa yorumlardan bize yazabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu