Jako papağan yetiştiriciliği

Jako papağanlar için çekirdek zararlı mı ?

Jako papağana çekirdek verilmesi 

evcik hayvanların beslenmesi sağlıkları açısından son derece önemlidir. filmlerde özelliklede çizgi filmlerinde tavşanların hep havuçla beslendikleri ve papağanların ise çekirdekle beslendiği görünmektedir. hal buki bu yiyecekler bu hayvanlar için ana besinler değildir. ve başka yiyeceklerin verilmesi gerekir.

bu yazıda jako papağanlar için çekirdek ile beslemenin zararlerı hakkında bilgi paylaşmaya çalıştık ve umarız faydalı olmuştur.

en doğrusu bir evcil hayvan sahiplenmeden önce, bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir. çünkü sağlıklı beslenmeleri hastalıklara karşı dayanıklı olmasına olanak sağlar.

jako papağan beslenmesi

maalesef bazı gri papağan satıcıları papağanların beslenmesi ile ilgili yeterli bilgiye sahip değiller, ve alıcılara ise yanlış bilgi vererek kuşların sağlıksız beslenmesine ve ileri zamanlarda hasta olmasına neden olurlar.

İlgili Makaleler

çerezler ve çekirdeklerin yağ oranı yüksektir. ve sürekli kullanılması, karaciğer hastalıklarına neden olur. jako papağanlarda kara ciğer hastalığı ile ilgili gerekli bilgiler paylaşılmıştır. okumanızı tavsiye ederiz.

Bu tür yemlerin aşırı tüketimi kuşlarda aşırı kilo almasına neden olur. aşırı kilo alma karaciğer hastalığının bir belirtisidir. Bu yüzden jako papağana sürekli olarak ayçiçeği verilmesi büyük bir zulüm ve haksızlıktir. Çünkü jakonun vücudu için gereken vitaminler ve mineraller çekirdekte yoktur. papağanların ise aynı sizin gibi çeşitli yiyeceklere ihtiyacı vardır. yani vücudu için gerekli mineraller ve vitaminlerin temin edilmesi gerekmektedir.

Ayçiçeği çekirdeği :

papağanlara verilen çekirdekte düşük miktarda kalsiyum, protein, ve vitamin vardır. ayrıca diğer vitaminler ve protein sadece çekirdek tüketimi ile temin edilemez. bu tür yiyeceklerde sadece bol miktarda fosfor vardır.

aşırı fosfor miktarı, vücudun kalsiyum cezb etmesine engel olur. bu yüzden kontrol edilmesi gerekir. fosfor oranı artması vücutta kalsiyumun def edilmesine neden olur. kalsiyum oranının düşük olması, bir çok hastalığın bulunmasına neden olur. özelliklede kemiklerin hassas ve kırılgan olmasına yol açar.

jako papağanlarda kemiklerin hassas olması ve bazı hastalıklar yanlış beslenme nedeni ile ortaya çıkar.

Jako papağanların doğru beslenmesi :

Jako papağanların yemi ile alakalı bir diğer makalemizde detaylı bilgiler paylaşılmaktadır. Ve kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Ama bu yazıda ise kısa olarak verilmesi gereken yemleri paylaşıyoruz. 

  • Papağan için üretilen özel peletler
  • Jako papağanlar için zararlı olmayan meyveler 
  • Papağanlar için faydalı olan sebzeler
  • Tuzsuz çerezler (çok az miktarda)
  • Çimlendirilmiş tahıllar (buğday, mercimek vb..)

Son söz :

Evcil kuşlar ile ilgili başka makalelerimizde ise her zaman tekrar ettiğimiz gibi bir evcil kuş sahiplenmek bir canlının sorumluluğunu kabul etmek gibidir. Ve bu yüzden onun sağlığı ve davranışları ve beslenmesi ile ilgili bilgileri öğrenmemiz gerekmektedir. 

Bir firma olarak evcil kuşların bakımı ve beslenmesi ile alakalı bilgileri paylaşarak kuşların sağlıklı ve konforlu yaşamasında bir katkımız olsun isteriz. tüylü dostlarımızın doğada yaşadıkları kadar özgür olmasalarda en azından sağlıklı yaşamalarını isteriz. hazır yemler alırken ise dikkatli olmanız ve sağlıklı ve bilinmiş markalar kullanmanız tavsiye edilmektedir. 

papağanların beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. çünkü bu kuşların hayatı sağlıklı beslenmelerine bağlıdır. eğer hazır yem kullanıyorsanız, yerli veya yabancı marka olması fark etmez sadece kaliteli ve sağlıklı olsun, çünkü söz konusu bir canlının hayatıdır.

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu