Muhabbet kuşu

Jumbo muhabbet kuşu özellikleri

Jumbo muhabbet kuşu tanımı :

muhabbet kuşlarının farklı türleri vardır. bazıları safkan ırklar ve bazıları ise melez ırklardır. bu yazıda en çok satın alınan muhabbet kuşu türü Jumbo muhabbet kuşu özellikleri ile ilgili bilgiler paylaşacağız ve umarız sizin için faydalı olmuştur.

muhabbet kuşu özelliklerinde pek fark bulunmamaktadır. hatta bazen sadece görünüm olarak farkları vardır. yani bu kuşların yaşama süresi, yumurtlama ve çiftleşme mevsiminde bir fark yoktur. ama bu söylediklerim lutino ve albino muhabbet kuşları için geçerli değildir.

Jumbo muhabbet kuşlarını diğer türlerden ayıran özellik biraz daha büyük olmaları ve daha tüylü olmalarıdır. böylece kolay bir şekilde bu kuşları diğerlerinden ayırmanız mümkündür.

Jumbo muhabbet kuşlarının alt türleri :

Genel olarak jumbo muhabbet kuşları 2 türden bulunmaktadırlar. En çok tercih edilen türde kafa kısmında çok miktarda tüy bulunmaktadır. Ve bir diğer ırk ise daha çok normal muhabbet kuşlarına benzemektedir. 

Jumbo muhabbet kuşu fiziksel özellikleri :

Bu tür ülkemizde en çok ilgi gören tür olmaktadır, ve çok nadiren bulunmaktadır. Kafa kısmında çok oranda tüyleri kafalarının büyük olmasına neden olmaktadır. Bu kuşların boyutu genel olarak 20-25 cm arasındadır. Ve diğer türler ile bir kafese koyduğunuz zaman, ne kadar farklı oldukları anlaşılır. 

Jumbo muhabbet kuşu fiziksel özellikleri

Jumbo muhabbet kuşları, insanları ve sahiplerinden gelen ilgiyi çok severler. Ve diğer evcil hayvanlardaki gibi sahiplerini benimserler ve duygu bağı kurarlar. Ve eğer uzun süre yalnız bırakırsanız, depresyona girmeleri muhtemel olmaktadır. 

Genellikle jumbo muhabbet kuşları, depres olduklarında yem tüketimleri düşer ve hatta başka hastalıklara yakalanmaları mümkün olmaktadır. Bu yüzden eğer bu kuşları için ayıracak yeterli zamanınız yoksa sahiplenmeyi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. 

Jumbo muhabbet kuşları beslenmesi nasıl olmalıdır ?

Genel olarak jumbo muhabbet kuşu sahiplerinin en merak ettikleri konu bu kuşların yemi ve beslenmesi olmaktadır. Muhabbet kuşları normalde standart yemler ile beslenmektedir. Ve bu yemler petshoplarda kolayca bulunmaktadır. Tavsiyemiz yem satın alırken standart ambalajlı yemler satın almanız ve tüketim tarihine dikkat etmenizdir. 

Muhabbet kuşu yemlerinin raf ömrü ne kadar uzun olsa bile, kaliteli ve taze yemlerin alınması daha uygun olmaktadır. Çünkü yemin bozulması veya küflenmesi kuşunuzun hasta olmasına ve hatta canını kaybetmesine neden olabilir. 

Ayrıca muhabbet kuşları balı çok severler ve bu yüzden pet shoplarda ballı yiyecekler bu kuşlar için satılmaktadır. Ve bal jumbo kuşların gelişmesi için son derece faydalı olmaktadır. Ve kuşun daha sağlıklı ve iri olması için etkili olmaktadır. 

Jumbo Muhabbet kuşlarının diğer sevdikleri

Muhabbet kuşlarının diğer sevdikleri besinlerden ise kuruyemişler olmaktadır. Ama bu yiyecekler konusunda dikkatli olmanız gereken bir kaç konu vardır. Kuruyemişlerin kontrollu olarak verilmesi gerekmektedir. Ve kesinlikle tuzsuz olması tavsiye edilmektedir. 

Ayrıca kuru yemişin, yağ oranı yüksek olmaktadır ve kuşunuz için zararlı olmaktadır. Bu yüzden tavsiyemiz, sadece ara sıra ödül olarak verilmesinden yana olmaktadır. Ve en sonda jumbo muhabbet kuşlarının su tüketimleri diğer ırklardan biraz fazla olmaktadır ve bu yüzden suluklarının her zaman dolu ve taze su olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Muhabbet kuşları bazı dönemlerde eski gagalarını düşürüp ve kısa bir sürede yenisini çıkarırlar. Ama bu gibi durumlarda mutlaka kuşunuzu bir veterinere götürmeniz tavsiye edilmektedir. Ve tek yapabileceğiniz iş gaganın yerinin enfeksiyon kapmaması için temizliğe öncesinden daha fazla özen göstermenizdir. 

Jumbo muhabbet kuşlarında cinsiyet ayrımı :

Muhabbet kuşu cinsiyet ayrımının en kolay yolu cere rengi olmaktadır. Ama bazı zamanlarda bu yoldan tahmin doğru olmayabilir. Ama genel olarak %90 doğru tahmin yapılır. Eğer kuşunuzun cere rengi mavi ve benzeri renkte ise, kuşunuz erkektir. 

Jumbo muhabbet kuşlarında cinsiyet ayrımı

Ama eğer cere rengi şeftali pembesi veya açık kahve rengi ise büyük olasılık kuşunuz dişi olmaktadır. Ama en iyisi bir veterinerden yardım almanızdır. Çünkü uzman bir kişi daha dikkatli cinsiyet ayrımı yapabilir. 

Sonuç :

Evet değerli kanatlı sevenler, jumbo muhabbet kuşları ile alakalı bazı bilgileri sizinle paylaşmaya çalıştık ve umarız faydalı olmuştur. Altın Kuluçka uzmanları evcil kuşlar ve kümes hayvanları ile alakalı detaylı bilgileri sizler ile paylaşmaya çalışmaktadırlar.  Ve kuşlarınızın daha sağlıklı yaşamaları için gereken bilgileri sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Başka bilgiler için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Merhaba, abi ben bu kuşlardan çok aradım bulamıyorum, nereden bula bilirim, bana yardımcı olabilirmisiniz ?
    bir kaç petshopa gittim bulamadım.

    1. Merhaba, Jumbo muhabbet kuşlarını bulmak diğer ırklardan biraz zor olmaktadır. ve araştırmanız gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu