Muhabbet kuşu

Muhabbet kuşları için takviye besinler ve yemler

Muhabbet kuşları için takviye ilaçları ve yemler :

Yeryüzündeki yaşayan tüm canlılar için beslenme önemlidir. Ve bu yüzden yemlerinde önemli besin değerlerinin yer alması gerekmektedir. Ve canlının sağlıklı olması için bu besin değerlerinin eksiksiz olarak temin edilmesi gerekmektedir. 

Bu muhabbet kuşları için ise geçerlidir. Ve sağlıklı ve neşeli olmaları için, yemlerinde çeşitli vitaminler ve mineraller ve protein olması gerekmektedir. Eğer muhabbet kuşu yem programı bir uzman tarafından hazırlanmış ise kuşu takviye ilaçlarına ihtiyacı olmaz, ve sağlıklı ve hareketli olarak yaşamına devam eder.

Ama eğer kuşunuz için kaliteli yem temin edemiyorsanız, takviye ilaçları kullanmanız gerekmektedir. Çünkü aksi halde kuşunuzun hasta olmasına ve bu hastalıklardan dolayı telef olması mümkündür. Muhabbet kuşu yetiştiriciliği için takviye yemler ve ilaçlar önemlidir. Ve özelliklede ticari olarak bu işi yapanların sağlıklı ve neşeli kuşlar üretmesi gerekmektedir. Yazımızın devamında bu konu ile ilgili detaylı bilgiler uzmanlarımız tarafından paylaşılmaktadır.

Muhabbet kuşları için ihtiyaç duyulan mineraller :

Kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, kükürt, sodyum ve klor temel minerallerdir. Demir, manganez, çinko, kobalt, iyot, krom, silikon, vanadyum, selenyum ve… temel minerallerdir. İnsan vücudu, hayvanlar ve kuşlar daha fazla minerale, daha fazla minerale ve daha az minerale ihtiyaç duyar. 

Bu nedenle, muhtaç ve muhtaçları, gerekli ve gereksiz ile karıştırmamalıyız, çünkü eser mineraller de diyette yeterli ancak az miktarda bulunmalıdır, aksi takdirde eksikliğine bağlı hastalıklar vücudu etkiler.

Vitamin ve mineral takviyeleri insanlar için tabletler, şuruplar, kapsüller ve tozlar şeklinde mevcuttur. Ticari yemle beslenen hayvanlar ve kuşlar için bu maddeler hesaplanan miktarda ana yeme girer. 

Kaya tuzu, kalsiyum blokları (genellikle diğer minerallerle kombinasyon halinde) olarak da mevcutturlar. Kafes kuşları için mineral bloklar da mevcuttur, bu da eksiklikleri gidermenin yanı sıra kuşların gagalarını ovalayarak gagalarını temizlemelerini sağlar. 

Bazen papağanlar gagalarıyla mineral blokların içine düşerek kısa sürede çiğner ve ezerler. Bu aynı zamanda, kuşun çiğnemek için bir şeye ihtiyacı olduğunda ve mineral bloktan başka bir şeye sahip olmadığında da yapılır.

Muhabbet kuşları için takviye yemler :

Eğer evcil olarak bir veya 2 muhabbet kuşunuz varsa, besin değerleri temini için yem olarak çeşitli meyveler ve sebzeler, tahıllar ve tohumların karışımı verilmesi gerekmektedir. Ama bu yemlerin sağlıklı olması ve tahılların ise taze olması gerekir.

Muhabbet kuşları için takviye yemler

Hazır yemler satın alırken, yemlerin kalitesine dikkat ediniz ve güvenilir markalar kullanmanız tavsiye edilir. Eğer kaliteli ve besin değerleri açısından zengin yemler kullanırsanız, takviye ilaçlarına gerek kalmaz ve gerekli vitamin ve diğer besin değerleri yemlerden temin edilir. 

Genel olarak muhabbet kuşları için hazır yemler kullanılması tavsiye edilmektedir. Çünkü bu yemlerde kuşun vücuduna ihtiyaç olan, besin değerleri gerekli miktarda bulunmaktadır. Ama güvenilir bi marka satın almanız tavsiye edilmektedir.

mineraller

Kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, kükürt, sodyum ve klor temel minerallerdir. Demir, manganez, çinko, kobalt, iyot, krom, silikon, vanadium, selenyum vb.. temel minerallerdir. İnsan vücudu, hayvanlar ve kuşlar daha fazla minerale, daha fazla minerale ve daha az minerale ihtiyaç duyar. Bu nedenle, muhtaç ve muhtaçları, gerekli ve gereksiz ile karıştırmamalıyız, çünkü eser mineraller de diyette yeterli ancak az miktarda bulunmalıdır, aksi takdirde eksikliğine bağlı hastalıklar vücudu etkiler.

Vitamin ve mineral takviyeleri insanlar için tabletler, şuruplar, kapsüller ve tozlar şeklinde mevcuttur. Ticari yemle beslenen hayvanlar ve kuşlar için bu maddeler hesaplanan miktarda ana yeme girer. 

Kaya tuzu, kalsiyum blokları (genellikle diğer minerallerle kombinasyon halinde) olarak da mevcutturlar. Kafes kuşları için mineral bloklar da mevcuttur, bu da eksiklikleri gidermenin yanı sıra kuşların gagalarını ovalayarak gagalarını temizlemelerini sağlar. 

Bazen papağanlar gagalarıyla mineral blokların içine düşerek kısa sürede çiğner ve ezerler. Bu aynı zamanda, kuşun çiğnemek için bir şeye ihtiyacı olduğunda ve mineral bloktan başka bir şeye sahip olmadığında da yapılır.

Muhabbet kuşlarında besin takviyeleri

Başta papağan olmak üzere süs kuşlarına her türlü faydalı ev yapımı gıda, meyve, sebze ve tohum karışımları dengeli, yeterli miktarda ve kaliteli olarak verilirse, vücutlarının ihtiyaç duyduğu tüm besin maddeleri sağlanmış olur ve hiçbir besin maddesi yoktur. 

Muhabbet kuşlarında besin takviyeleri ve besin takviyeleri

Takviye kullanmanız gerekir, Yiyecek olmayacak.  Bazı süs kuş yemi firmaları (yurtdışında) o kadar bilgisizler ki, papağan kutularının veya paketlerinin üzerine açıkça yazıyorlar : 

Bu ek, aşağıda listelenen malzemeleri içerir ve ayrıca kuşunuzun ihtiyaç duyduğu her türlü mamayı tedarik etmesi, kuşlarınızın ihtiyaçlarını karşılamalarını kolaylaştırır. dök ve hatta konuşmayı öğren.

Mineraller, vitaminler, esansiyel amino asitler ve esansiyel yağ asitlerinin mevcudiyeti nedeniyle herhangi bir gıda veya besin takviyesinin iyi beslenme özelliklerine sahip olabileceği açıktır, ancak konuşmayı öğrenme yeteneği konusu, üretken ve dönüştürücü organdaki bir yetenektir. Ses vardır (iki bronşun birleştiği yerde soluk borusunun ucunda şırınga) ve beslenme ile ilgisi yoktur.

Bu tür aldatıcı reklamları elbette her türlü yemek için yapabiliriz. Örneğin, bazı ekmek veya tatlıların veya hazır yiyeceklerin veya takviyelerin ölümü önlemede etkili olduğunu söyleyin ve bunun neden reklamını yaptığımız sorulursa, cevap olarak şöyle diyeceğiz : 

Bir insan açlıktan ölüyorsa, birinden geliyorsa. Fabrikamız tarafından üretilen gıda veya ek veya gıda ölmeyecek. Açıkçası, böyle bir iddia herhangi bir fırıncı, kasap, meyve satıcısı, şekerci vb. Ancak bazı sıradan insanların bu tür reklamlarla kolayca aldatılması ilginçtir.

Ancak her şeyden önce sağlıklı meyve ve sebzeleri – ölçülü ve yeterli miktarda – kendimiz veya çiftlik veya süs hayvanlarımız için yememiz gerekir, böylece herhangi bir besin takviyesine ihtiyaç duymayız. 

Ancak herhangi bir nedenle kuşumuzun beslenme durumunun kötü olduğunu hissedersek, kuşun suyuna her gün bir damla multivitamin + mineral şurubu eklemekte fayda var. Tabii ki, herhangi bir ilaç ve takviyenin güncelliğini yitirmemesine dikkat etmeliyiz.

Gelişmiş ülkelerde bile evcil hayvanlar ve süs kuşları için ticari yemlerin hiçbiri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından içerik ve üreticilerin iddiaları açısından analiz edilip izlenmemiştir ve insanlar beslenme ilkelerinden yeterli bilgiye sahip olmalıdır. 

fırsatçı dolandırıcıların ellerini ve ceplerini doldurmayanlar. İran’da süs kuşları ve evcil hayvanların genel bakımlarının yapılmaması nedeniyle, çok az vaka dışında süs hayvanları ve kuşlara yönelik ticari gıdalar henüz pazarlanmamıştır. 

Bu nedenle oyuncak sahipleri için en iyi yol, ailelerinde sağlıklı beslenebilmeleri ve hayvanlarını veya kuşlarını sağlıklı besleyebilmeleri için beslenme ilkelerini tanımalarıdır.

İçme suyu

Sıradan sağlıklı su veya karbonatsız maden suyu veya kaynatılmış ve soğutulmuş su, günde 24 saat temiz bir içme kabında herhangi bir süs kuşuna sunulmalıdır. Kuşunuz hasta ise hastalık süresince su yerine soğumuş ve soluk renkli papatya demleyebilirsiniz.

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu