Muhabbet kuşu

Muhabbet kuşu için çimlendirilmiş buğday tarifi ve faydaları

Muhabbet kuşları için çimlendirilmiş buğday :

Muhabbet kuşlarının sağlıklı olması, beslenme kalitesine bağlı olmaktadır. Ve eğer hayatı boyunca uygun bir diyet uygularsanız, uzun süre yaşayabilecektir. Ama muhabbet kuşu için son derece faydalı besinlerden, çimlendirilmiş buğday olmaktadır. Ama çimlendirilmiş buğday faydalarını anlatmadan önce kullanacağınız buğday hakkında biraz bilgi vermek isterim. 

Genel olarak buğdaylar ise genetik olarak değişikliğe uğramaktadırlar. Ve hatta bazı kimyasal ilaçların kullanılması normalinden daha verimli olmalarına neden olmaktadır. Bu yüzden eğer kuşunuz için yem olarak buğday vermek isterseniz, yerli buğday kullanmanız tavsiye edilmektedir. Genler üzerinde oynanmış buğdaylar pek sağlıklı değildir. Ve kullanmanız tavsiye edilmemektedir. 

Belki dünyanın diğer bölgeleri bizim kadar şanslı değildir. Ve çok şükür ülkemizde, dünyanın en eski buğday çeşitleri bulunmaktadır. Sarı buğday, karakılçık, ve siyez gibi buğday çeşitleri bulunmaktadır. 

Bu yüzden muhabbet kuşunuz için atalık buğday kullanmanız sağlık ve besin değerleri açısından en ideal buğday olmaktadır. Buğday çimlendiği zaman normalinden kat kat daha fazla besin değerleri içerir ve zengin bir protein, lif, vitamin vb.. Bulunmaktadır. 

Çimlendirilmiş buğday da yüksek oranda, klorofil, A,B,C,E,K vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum, selenium ve amino  asitler bulunmaktadır. Aşağıda çimlendirilmiş buğday, içeriğinde bulunan, besin değerleri paylaşılmaktadır :

  • Vitaminler :  C vitamini, E vitamini, B1 vitamini, A vitamini, B2 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini, B3 vitamini, D vitamini içerir.
  • Mineraller : demir, magnezyum, kalsiyum, selenyum, ve florür ve sodyum ise çimlendirilmiş buğday içeriğinde bulunmaktadır. 

Çimlendirilmiş buğday faydaları nelerdir ?

Çimlendirilmiş buğday faydaları nelerdir ?

Eğer çimlendirilmiş buğday içeriğinde bulunan vitaminler ve minerallere bakılır ise muhabbet kuşu için oldukça faydalı olduğu anlaşılacaktır. Ama bu yiyecek muhabbet kuşları sağlığında nasıl katkıda bulunur ?

  • Çimlendirilmiş buğday içeriğinde bulunan güçlü antioksidanlar, kuşların bağışıklık sisteminin güçlü olmasına neden olmaktadır. 
  • Buğday çiminde bulunan bol miktarda lif, bağırsakların temizliği ve korunmasında etkili olmaktadır. Ve aynı zamanda kara ciğeri ve böbreklerinin sağlığında etkili olmaktadır. 
  • Muhabbet kuşu vücudunda kan dolaşımının doğru bir şekilde gerçekleşmesine neden olur, ve kanın oksijen miktarının artmasına neden olur. 
  • Ama en önemlisi bu yiyeceğin muhabbet kuşları sindirim sisteminde etkisi olmaktadır. Buğday çiminde bulunan enzimler, sindirim sistemi için faydalıdır. Ve içeriğinde bulunan lifler sayesinde, bağırsakların ve genel olarak sindirim sisteminin rahatlamasına neden olur. 

Çimlendirilmiş buğday içeriğinde bulunan lifler sayesinde bağırsaklarda bulunan toksinlerin def edilmesine yardım eder, ve faydalı bakterilerin artmasına neden olur. 

  • Bazı hastalıklara karşı muhabbet kuşunuzun dayanıklı olmasına neden olur. Özelliklede soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı dayanıklı olmasına neden olur. 
  • Çiftleşme döneminde, muhabbet kuşlarının enerjisinin artmasına neden olur, ve kuşun kızışmasına ve cinsel fonksiyonun gelişmesine neden olur. 
  • Kuşun gözlerinde ve görme duyusunda etkili olmaktadır ve aynı zamanda, tüylerinin güçlenmesinde ise etkili olmaktadır. 
  • Antioksidanların bulunması, kuşu hastalıklara karşı korur. 
  • Kanser tipi hastalıklara engel olma özelliği vardır. 
  • Çimlendirilmiş buğday içeriğinde bulunan bol miktarda klorofil, sayesinde diğer besinlerde bulunan değerler ise, tam olarak, vücuduna cezb edilir.
  • Kanın PH dengesinin korunması kuşların ve diğer canlıların sağlığında önemli olmaktadır. Ve muhabbet kuşlarında çimlendirilmiş, buğday, bu konuda oldukça faydalı olmaktadır. 

Muhabbet kuşu için buğday çimlendirmesi nasıl yapılır ?

Muhabbet kuşu için buğday çimlendirmesi nasıl yapılır ?

  1. Temin edilen, buğdayları bir kaba alın ve bulanık suyu giderilene kadar yıkamanız gerekmektedir. 
  2. Buğdayları aldığınız kaba üzerini 2 mm geçene kadar su doldurun. Ve suya bir kaç damla sirke ekledikten sonra 1 güne kadar bekletiniz. 
  3. 1 gün sonra suyu süzün ve yeniden buğdayları yıkadıktan sonra başka geniş bir kaba alıp ve buğdayların üzerine kağıt havlu serin.
  4. Kağıt havlu üzerine su sprey yapın ve ıslak tutun, ve 2 güne kadar buğdayların bu durumda kalması gerekmektedir. 
  5. Bekletirken ara sıra buğdayları nemlendirmeyi unutmayınız. Bu işlemler buğdaylar filiz verene kadar devam etmelidir. 2 gün sonra buğdaylar patlamaya başlar ve filizlenir. 

Dilerseniz yeni filizlenmiş buğdayları, muhabbet kuşlarınızın yemine karıştırıp verebilirsiniz. Veya bir sahsı kabda toprağa ekerek yeşillik olarak ise kuşunuza verebilirsiniz. Muhabbet kuşları her iki türde de bu yüceği çok severler. 

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu