Çiğdeci kuşu

Çiğdeci kuşu yavrusu satın almak için dikkat edilmesi gerekenler

Mayna kuşu satın alırken bu konulara dikkat !

Myna kuşu satın almak isterseniz bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekir. bu faktörlerden en önemlisi yaş ve kuşun sağlığıdır. çünkü olgun myna kuşlarının konuşma eğitimi son derece zordur. ve hatta bazı zamanlarda imkansız olduğunu söyleyebiliriz.

bu yüzden kuşun yaşına mutlaka dikkat etmeniz gerekir. myna kuşu eğitimi için yaşının 6 aydan düşük olması tavsiye edilir. diğer konu kuşun sağlığıdır. myna kuşlarının sağlığı davranışları ve görünümünden anlaşılır. ve satın alırken mayna kuşunun hareketli ve neşeli olmasına dikkat etmeniz tavsiye edilir.

mayna kuşu satın alırken dikkat etmeniz gereken konular ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda sizinle paylaşmaya çalıştık ve bir çiğdeci kuşu sahiplenmeden önce okumanızı tavsiye ederiz.

Sağlıklı mayna yavrusu özellikleri :

Yavrunun hareketli olması, ve sizden yem ve su almak için Reaksiyon göstermesi kuşun sağlıklı olmasından bir belirti olmaktadır. Yani eğer, elinizi yavru maynaya, yaklaştırdığınız, zaman gagasını açarak sizden yem isteyecektir.

mayna kuşu civcivinin hareketli ve neşeli olması gerekir. ayrıca çevresindeki değişikliklere tepki göstermesine dikkat etmeniz gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Sağlıklı mayna yavrusu özellikleri

hasta olan yavrular, genelde bir köşede hareketsiz olur. yem tüketimi düşük olur. ayrıca genç bir kuş olmasına rağmen tüyleri yıpranmış ve kabarık olur. bu tür kuşlar genel olarak fazla yaşayamazlar ve telef olurlar.

Bu yüzden yavru mayna kuşu satın alırken sağlıklarına dikkat etmek gerekmektedir. Yavru kuşlar oldukça hassas olmaktadırlar hastalık nedeniyle telef olması mümkün olmaktadır. Eğer satın aldığınız, yavru çiğdeci kuşu hasta ise, zaman kaybetmeden, veterinere götürmeniz tavsiye edilmektedir. 

Çiğdeci kuşu yavrusunun ayaklarına dikkat ediniz :

Yavrunun ayaklarını yakından incelemeniz gerekmektedir. Bacaklarda ve ayak parmaklarında parazit, yara veya kırık, çıkık veya anormallik belirtisi görülmemelidir. Çiğdeci kuşu uçmadan önce yerde yürüyebilmelidir. Aksi takdirde kuş çok yakında ölecektir. Satıcı size civcivin büyüyeceğini söylerse bacaklarındaki şekil bozukluğu düzelir, ona asla güvenmeyin.

yavru çiğdeci kuşunun sağlık durumu ayaklarından belirleyebilirsiniz. kuşun ayaklarında derinin kuruması, parazitlerin bulunması, ayaklarda kırık, çıkık veya yaralanma olmaması gerekmektedir. eğer ayaklarda anormal bir durum varsa satın almamanız tavsiye edilir.

çünkü kuşta hastalık belirtileri bulunmaktadır ve yakın zamanda kuşun telef olması bile mümkündür.

Yavrunun kanatları ve tüylerini kontrol ediniz :

Yavrunun kanatları derli toplu olması gerekmektedir. Ve aşağı doğru sallanması, kuşun hasta olduğunu göstermektedir. Ayrıca tüylerinin durumuna dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. 

Kuşun gagasını incelemeniz gerekmektedir. Ve burun hücrelerinin temiz olması ve salgı olmaması gerekmektedir. Aksi halde kuşunuz hasta olmaktadır. Ve tedavi edilmesi gerekmektedir.  Diğer mesele kuşun gözleri olmaktadır. Yavrunun göz bebeklerinin parlak olması gerekmektedir. Ve gözlerinin tam olarak açık olması gerekmektedir. 

Mayna kuşu ırkı :

Çiğdeci kuşu satın alırken ırklarına dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. Mayna kuşu ırkları farklı özelliklere sahip olmaktadırlar. Çiğdeci kuşu ırkları ve özellikleri ile alakalı detaylı bilgiler bir diğer makalemizde paylaşılmaktadır. Ve okumanız mutlaka tavsiye ederiz. 

Mayna kuşu ırkı

Satın almak istediğiniz mayna yavrusunun en az 2-3 haftalık olması tavsiye edilmektedir. Ama eğer bu kuşların bakımı hakkında bilginiz yok ise yanlış bakım ve beslenme nedeni ile telef olması mümkün olmaktadır.  Küçük yavrularda tüyler yeni çıkmaya başlamaktadır. Ve kanat tüylerinin 6-7 tanesi ise kahve renginde ve tam olarak çıkmamıştır. 

Bazı kişilere göre erkek mayna kuşları daha yetenekli olmaktadırlar. Ama bu düşünce yanlış olmaktadır. Ve erkek ve dişi mayna kuşlarının taklit yetenekleri aynı seviyede olmaktadır. Sadece erkek mayna kuşları dişilerden daha hızlı eğitilmektedirler.  Mayna kuşlarının ırklarına göre taklit yetenekleri farklı olmaktadır. Ve bu yüzden satın alırken dikkatli olmanız gerekmektedir.

Çiğdeci kuşu satın almak için en iyi yaş :

Çiğdeci kuşlarının yaşı arttıkça, eğitimleri ise zor olmaktadır. Ve bu yüzden tavsiyemiz 2-3 haftalık yavrular satın almanız olmaktadır. Ve mevsim olarak ise ilkbaharın sonları ve yazın başlaması mayna yavrusu satın almak için uygun zaman olmaktadır. Soğuk mevsimlerde yavruların vücutları tüysüz olduğu için hastalık tehlikesi bulunmaktadır. Ve bu yavrular ise hastalıklara karşı hassas olmaktadırlar. 

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Merhaba, ben bir mayna kuşu almak istiyorum. ama bazı arkadaşlar bakımının zor olduğunu söylediler. sizce zor mu ?

    1. merhabalar Zeynep Hanım, evcil hayvan sahiplenmek sorumluluk almak demektir. ve bu her türlü evcil hayvan için geçerli olmaktadır. eğer sahiplenmeden önce bu kuşlar hakkında bilgi edinirseniz. zor olacağını sanmıyorum ama eğer kuşunuza ayıracak yeterli zamanınız yoksa tavsiye etmiyorum. çünkü mayna kuşları biraz hassas kuşlar olmaktadırlar. daha fazla bilgi için kategoriler kısmında çiğdeci kuşu üzerine tıklayınız.

  2. kolay gelsin;
    mayna kuşu satın almak için güvenilir bir satıcı önerebilirmisiniz acaba ?

    1. teşekkürler efendim, maalesef biz bir satıcı öneremeyiz. ama mayna kuşu sahiplerinden araştırmanızı tavsiye ederiz. internetten veya instagramdan bulabilirsiniz.

  3. Çiğdeci kuşunu nereden satın alabilirim hayvanlarla aramda özel bir bağ olduğunu düşünüyorum tam benlik bana çok iyi arkadaş olur

    1. Merhaba, mayna kuşu satılık olarak bulmanız zor. çünkü bu kuşlar genel olarak kaçak yollardan türkiyeye getirilir. bu yüzden bulmanız zordur. sahiplenen kişiler ise yasal satıcılaradan almamışlar. haberlerde ise araştırırsanız, bir çok kaçakçının yakalandığı paylaşılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu