Çiğdeci kuşu

Çiğdeci kuşu cinsiyet tahmini

Mayna kuşu yaş ve cinsiyet tahmini :

Mayna kuşlarının cinsiyet ayrımı biraz zordur. çünkü erkek ve dişilerin görünümü neredeyse aynıdır. sadece bazı ince detaylar üzerinden cinsiyetlerini tahmin edebilirsiniz. bu yazıda mayna kuşlarının cinsiyet tahmini ile ilgili bilgiler ve yöntemler paylaşılmaktadır. ama bu yöntemler sadece tahmin etmek içindir ve hata olasılığı bulunmaktadır. ayrıca çiğdeci yaşını ise tahmin etmek için bazı yollar paylaşılmıştır. okumanızı tavsiye ederiz.

yaş ve cinsiyet tahmini yavru mayna kuşlarında oldukça zordur. ve hatta bazı ırklarında mümkün değildir. net olarak kuşun yaşı ve cinsiyetini belirlemek için DNA testi alınması gerekir. ama bir yetiştiricilikte kuş sayısı çok olduğu için DNA testi maliyeti çok olur. bu yüzden tahmin etme yollarını tercih etmeleri gerekmektedir.

Mayna kuşu yaş tahmini, önemlidir. çünkü bir mayna kuşu satın alırken yaşını bilmeniz gerekir. yaşlı mayna kuşlarının eğitimi ve bakımı zordur. ayrıca yabani huylarını değiştiremezsiniz. bu yüzden satın alırken mayna kuşu yaş tahmini işinize gelir. ayrıca güvenilir bir satıcıdan almanız önerilir.

Çiğdeci kuşu yaşama süresi

Yetişkin olmayan mayna kuşlarının belirtileri :

Mayna kuşu yavrularının yaşı eğer 2 aydan küçük ise kolay bir şekilde, tahmin edebilirsiniz. Çünkü bu yaşta kuşun tüyleri tam olarak çıkmamıştır. Ve yavru mayna kuşları insanlardan korkmazlar. Ayrıca eğer gagasına dokunursanız, yem almak için gagasını açacaktır. 

İlgili Makaleler

Ama yetişkin çiğdeci kuşları, kolay kolay insanlara güvenmezler. Ve özelliklede eğer yabani kuş ise, evcilleşmesi oldukça zor ve hatta bazılarında mümkün olmamaktadır. Olgun olmayan, mayna kuşlarının gözlerinin çevresinde, bulunan deri beyaz olmaktadır. Ve yaşları ilerledikçe sarı rengine dönmeye başlar. Göz çevresinin deri rengi önemli konu olmaktadır. Ve kuşun yaşını tahmini olarak belirlemek için iyi yöntem olmaktadır. 

Eğer gözlerinin çevresindeki deri rengi, kremsi ise kuşun yaşı birden fazla olmaktadır. Genel olarak bir yaştan düşük mayna kuşlarında deri rengi beyaz olmaktadır. Ve sonra koyulaşmaya başlar ve açık sarı rengi oluşur. 2-3 yaşında olan mayna kuşlarının göz çevresindeki derisi, koyu sarı olmaktadır. 

Mayna kuşu yaşının tahmini için güvenilir yöntem :

Çiğdeci kuşunun net olarak yaşını belirlemek için sadece bir yöntem vardır. Bu yöntem DNA testi olmaktadır. Bu test için kuşun kanı veya tüylerinden laboratuvara vererek, kuşun cinsiyeti ve yaşını net olarak öğrenebilirsiniz. Yavru çiğdeci kuşlarında, cinsiyeti belirlemek zor olmaktadır. Ve DNA testi, kuşun cinsiyetini net olarak belirlemektedir. 

Ama bazı şehirlerde ve küçük kasabalarda gelişmiş laboratuvara sahip veteriner bulmak zor olmaktadır. Ve bu yüzden kuşun yaşını tahmini olarak başka yöntemler ile belirlemeniz, gerekmektedir. 

Mayna kuşu yaşının tahmini için güvenilir yöntem

Ve bu yöntemler, kuşun yaşı ilerledikçe görünümünde olan bazı değişiklikler yolu ile olmaktadır. Örnek olarak cinsiyeti belirlemek için kuşların cüsselerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Erkek mayna kuşlarının cüsseleri daha büyük olmaktadır. Ama bazı durumlarda kaliteli beslenmesi nedeni ile dişi mayna kuşunun cüssesinin büyümesi mümkün olmaktadır. Ve bu yüzden dikkat etmeniz gerekmektedir.  Mayna kuşlarının cinsiyetini belirlemek için, pelvis kemiklerine dikkat etmek ise tavsiye edilmektedir. Dişi myna kuşları yumurta yaptıkları için pelvis kemiği daha geniş olmaktadır. 

Son söz :

Süs kuşları satın alırken bazı konular ile ilgili bilgi edinmeniz, sağlıklı kuşlara sahip olmanıza yardım edecektir. Özelliklede taklit yeteneği olan kuşlarda yaş ve cinsiyet önemli olmaktadır.  Bu yüzden Altın kuluçka uzmanları, süs kuşlarının yaş ve cinsiyeti ile alakalı detaylı, bilgileri paylaşmaktadır. Ve umarız sizin için faydalı olmuştur. Ayrıca kuşlar ile alakalı eğer sorularınız varsa yorumlardan bize yazabilirsiniz. Sorularınız, en kısa sürede personelimiz tarafından cevaplanacaktır. 

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. selamun aleyküm; Abi ben kızıma kuş almaya gittim, önce buradan ne yapacağımı okumuştum. kuşu biraz inceledim adam sinirlendi, dedi sen alıcı değilsin. acaba yanlış mı yaptım ?

    1. merhaba Recep Bey, siz yanlış bir şey yapmadınız, sadece kuşun sağlıklı olmasından emin olmak isediniz. belkide adam yanlış yapmış ve ortaya çıkmasından korkmuş. güvenilir ve tecrübeli bir petshop sahibi kesinlikle böyle davranmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu