Herşey dahil

Standart sultan papağan kuluçka makinesi

Sultan papağanı kuluçka makinesi :

Süs kuşları yumurtası genel olarak pahalı olmaktadır ve bu yüzden, bir yumurtanın bozulması veya telef olması, yüksek miktarda zarara neden olabilir. Bu yüzden kuluçka makinesi seçimi önemli olmaktadır. 

Bu yazıda sultan papağan üretimi için uygun olan kuluçka makinesi özellikleri ile ilgili bilgiler paylaşacağız ve bu sevimli kuşların kuluçka koşulları hakkında ise bilgiler vereceğiz. 

Papağanlar için uygun kuluçka makinesi özellikleri :

Süs kuşları ve özelliklede papağanların kuluçka makinesi ile üretimi hassas olmaktadır. Ve bu değerli kuşların yumurtaları için gereken ısı ve nem değerlerinin stabil olması gerekmektedir. Ve ufak sıcaklık veya nem oranı değişimi, civcivlerin telef olmasına neden olabilir. 

Isı ve nem değerlerinin stabil olması, bazı faktörlere bağlı olmaktadır. Birincisi kabin yalıtımı olmaktadır. Kuluçka makinesi yalıtımı önemli bir konudur ve bu yüzden dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. 

İkinci ve en önemli faktör ise sensörlerlerin kalitesi ve dikkati olmaktadır. Kuluçka makinesi ısıtma ve nemlendirme sistemleri makinede kullanılan termostat tarafından kontrol edilmektedirler. 

Papağanlar için uygun kuluçka makinesi özellikleri :

Ve kuluçka makinesi termostatı ise, sensörden gelen verilere dayanarak bu sistemleri yönetmektedir. Bu yüzden eğer kuluçka makinesi için kullanılan sensör, kalitesiz olursa, ısı ve nem değerleri ise hatalı olarak temin edilecektir. 

Genel olarak firmalar, üretim maliyetlerini düşürmek için LM35 tipi sensör kullanmaktadırlar ve bu sensörlerin bazı dezavantajları kullanıcılar sürekli olarak kuluçka makinesi ile uğraşmasına neden olmaktadır. 

Ayrıca bu sensörler sadece ısı değerini ölçmek için kullanılmaktadırlar. Ve nem oranı için ise başka bir sensör kullanılması gerekmektedir. Diğer mesele her kuluçka yapımında, sensörlerin kalibre olması gerekmektedir. Ve genel olarak ise bu işlem doğru bir şekilde yapılmamaktadır. 

👁‍🗨 NOT : Kuluçka makinesi kalibrasyonu ile ilgili detaylı bir makale uzmanlarımız tarafından paylaşılmaktadır. Ve okumanızı tavsiye ederiz. 

LM35 sensörlerinin diğer dezavantajı, hata payının yüksek olmasıdır. Ve bu yüzden genel olarak bu sensörlerin kullanıldığı makinelerin randımanı düşük olmaktadır. Ve hatta süs kuşları üretimi için ise uygun değildir. 

Son zamanlarda üretilen yeni nesil kuluçka makineleri, için son derece yüksek dikkate sahip sensörler kullanılmaktadır. SHT sensör olarak bilinen bu ısı ve nem ölçerleri, en düşük hata payına sahip olmaktadırlar. Ve yüksek fiyatlarına rağmen kuluçka makineleri randımanında etkili olmaktadırlar. 

İsviçre firması Sensirion, SHT sensör üretiminde dünya genelinde en ünlü firma olmaktadır. Ve bu firma tarafından üretilen sensörler, en çok tıp cihazlarında ve askeri endüstrilerde kullanılmaktadır. Ama son dönemde üretilen akıllı kuluçka makineleri için bu sensörler tercih edilmektedir. Yerli markalardan kuluçka makineleri için SHT sensör tercih eden tek marka, Altın kuluçka olmaktadır. Ve tüm modellerinde Sensirion markası, SHT sensör kullanılmıştır. 

Ama süs kuşları üretimi için ve özelliklede sultan papağan kuluçka makinesi olarak, profesyonel 12 li mini kuluçka makinesi modeli ideal bir seçenek olmaktadır. EB-6 model profesyonel mini kuluçka makinesi, süs kuşları için özel olarak tasarlanmıştır. 

Ve papağan türleri kuluçkasında, yüksek randımana sahip olmaktadır. Makine özellikleri için mini kuluçka makinesi üzerine tıklamanız yeterli olmaktadır. 

Kuluçka makinesi çevirme sistemi :

kuluçka sı zor ve hassas olan kuş yumurtalarında çevirme sistemi önemli olmaktadır. Genel olarak, kuluçka makinelerinde 45 derece sağ ve 45 derece sola çevirme sistemi kullanılmaktadır. Halbuki 360 derecelik çevirme sistemleri özelliklede sultan papağan kuluçka makinesinde yüksek randımana neden olmaktadır. 

Bu yüzden altın kuluçka EB-6 kuluçka makinesi modelinde 360 derecelik sürgülü çevirme sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem hatta, 1.sınıf yabancı markalarda bile, kullanılmamaktadır. 

Stabil ısı ve nem değerleri :

Hobi kuluçka makinelerinde düşük randımana neden olan faktörlerden birisi ultrasonik nemlendiriciler veya su kabı ile nem üreten sistemler olmaktadır. Ultrasonik nem üreteçleri, soğuk nem üretmektedir. Ve bir anda düşük sıcaklığı olan nemin kabin içine aktarılması, sıcaklığın düşmesine neden olur. Bu olay yumurtaların ısı şokuna maruz kalmasına neden olmaktadır. 

Su kabı sisteminde ise kullanıcı sürekli su miktarını kontrol etmek için, ve kuluçka makinesi kapağını açmak zorunda olmaktadır. Ve bu durumda, kuluçka makinesi kabininde oluşan, ısı ve nem, dengesi bozulacaktır. 

Stabil ısı ve nem değerleri

EB-6 kuluçka makinesi otomatik su pompası, ve selülozlu ped yolu ile nem üretmektedir. Yani kabin dışında bir su kabında pompa otomatik olarak suyu emer ve makine içinde bulunan ped üzerine damlatır. Ve kabin sıcaklığı etkisinde ılımlı buhar oluşmaya başlar. 

Su pompası kuluçka makinesinde kullanılan akıllı kontrol sistemi tarafından, kontrol edilir. Bu durumda kullanıcının sürekli kapağı açıp ve su miktarını kontrol etmesine gerek olmamaktadır. 

Profesyonel sultan papağan kuluçka makinesi :

Belki düşünürsünüz neden EB-6 model kuluçka makinesini seçmeliyiz ? bu model de bulunan sistemler ve mekanizmalar yüksek çıkım oranı elde edebilmeniz için, olanak sağlamaktadır. Ve sizin diğer kuluçka makinelerine göre avantaj sahibi olmanız, başarılı olmanıza neden olacaktır.  Çünkü farklı papağan türleri üretimi için gereken özelliklere sahip olmaktadır. Ve en önemlisi yabancı markalardan daha düşük fiyata sunulmaktadır. 

Sultan papağan kuluçka makinesi garantisi :

Standart ve profesyonel bir kuluçka makinesinin garanti koşulları önemli olmaktadır. Ve bu yüzden makine seçiminde dikkat etmeniz gerekmektedir. Altın kuluçka ürünleri, 1 yıla kadar koşulsuz şartsız garantiye sahip olmaktadır. Ve aynı zamanda 5 yıla kadar ise satış sonrası hizmetleri sunulmaktadır. 

Bu durumda kullanıcıların gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilmeleri için olanak sağlanmıştır. Ürün hakkında daha detaylı bilgiler için kuluçka makinesi sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu