Bıldırcın Yetiştiriciliği

Bıldırcınların Gurk olması ve gerekli koşullar

Bıldırcın nasıl gurk olur ?

Eğer doğal yollardan bıldırcınların gurk olmasını istiyorsanız, bazı koşulların onlar için sağlanması gerekir. Bıldırcınların gurk olmasını sağlayan faktörler hakkında bilginiz var mı ? Altın kuluçka web sitesi kümes hayvanları ilgili bilgileri sizinle paylaşmaktadır. Yazımızın devamında bıldırcınların gurk olmasında etkili olan faktörler sizin için paylaşılmıştır.

Dişi bıldırcınlar genel olarak nadiren gurk olur. Hatta çoğu zaman gurk olmazlar. Daha doğrusu bıldırcınların gurk olma yeteneği ırklarına göre değişir. Ama bunun için uygun koşulları sağlamanız gerekir. Yazının devamında bu koşullar ile ilgili detaylar paylaşılmaktadır.

Bıldırcınların gurk olması için uygun kümes alanı :

Kümeste hava dolaşımı olması ve aynı zamanda standart ve uygun altlık kullanılması, gurk olmalarında etkili olmaktadır. Bu yüzden uygun altlık malzemesi kullanmanız gereklidir. Bu sağlıkları açısından ise önemli bir konudur.

Bıldırcınların gurk olması için uygun kümes alanı

Kümes sıcaklığının yaz ve kış mevsiminde stabil olarak standart seviyede kalması önerilir. Sıcaklık değişimi kuşların strese girmesine neden olur. Çünkü bıldırcınlar gurk döneminde vücut metabolizma faaliyetleri düşmeye başlar. Bu yüzden tavsiyemiz kızılötesi ampuller kullanımınızdan yanadır.

Gurk olma aşamasında olan bıldırcınların gölge ve sakin bir yerde olması gerekir. Yuvasının git gelden uzak ve yırtıcı hayvanlardan uzak bir yerde olması gerekir. 

Bıldırcının gurk olması için uygun yaş ve zaman :

Bıldırcınların gurk olması için uygun yaş 8-10 aylık olduklarıdır. Ama tüm bunlar ile birlikte bıldırcın ırkının ve gurk olma yeteneğini dikkate almanız tavsiye edilir. Çünkü tüm çabalarınız boşa gidebilir. Bu tür durumlarda en iyisi kuşlarınızın sayısına göre bir otomatik kuluçka makinesi satın almak ve herhangi olasılığa karşı kümeste bulundurmanız dır.

Bıldırcınların üremesi genel olarak ilkbahar ve yaz mevsiminde gurk olur ve üremeye başlarlar. Tabii ki bu dönemde yemleri ve beslenme kalitesi ise önemlidir.

Dişi bıldırcının gurk olması için erkek olması zorunlu mu ?

Dişi bıldırcının gurk olması için erkek olması zorunlu mu ?

Doğal olarak çiftleşme ve döllü yumurtaların üretilmesi için erkek bıldırcının olması şart. Ama dişinin gurk olması için erkek bıldırcın olması zorunlu değildir. Sadece çiftleşme ve yumurtaların döllenmesi için dişinin en az 3 gün bir erkek bıldırcın ile bir yerde olması gerekir.

Aksi halde yumurtalar dölsüz olur ve yumurtaların civcive dönüşmesi mümkün değildir.

Bıldırcınlarda gurk olma belirtileri nelerdir ?

  1. Kafa, göğüs ve kuyruk ve sırt kısmında tüy dökülme
  2. Kuşun gurk ve kuluçka döneminde yumurta yapmaması
  3. Yem tüketiminin düşük olması
  4. Sesinin değişmesi
  5. Agresiv davranışı

Gurk olan bıldırcınların beslenmesi :

Az önce yazdığım gibi, gurk döneminde bıldırcınların yem tüketimi düşük olur. Bu yüzden her zaman taze su ve zengin besinler ve minerallere sahip yemler kullanmanız gerekmektedir. Genel olarak bu dönemde bir uzman veterinerden yardım almanız tavsiye edilir. Çünkü gurk döneminde yemin kalsiyum ve tuz oranının düşük olması gerekir. Kalsiyumun artması kuşum yeniden yumurtlamasına neden olabilir. Ve bu yüzden yumurtalar üzerinde yatmaz.

Gurk olma yeteneği olan bıldırcın ırkları :

Genel olarak yabani bıldırcınlar gurk olma özelliğine sahipler, japon bıldırcınları ve normal bıldırcınlar doğal yollar ile kuluçkaya yatabilirler. Ama hibrit veya evcilleşmiş ırklar için kuluçka makinesi kullanmanız gerekebilir.

Son söz :
ticari olarak bıldırcın yetiştiriciliği yapmak için doğal yollar ile kuşların gurk olması ve üremesi, ekonomik açıdan mantıklı değildir. ayrıca büyük oranda zaman kaybına neden olur. bu yüzden eğer ticari olarak bıldırcın yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorsanız, kümes hayvanları üremesi için tasarlanan ve üretilen civciv çıkarma makinelerini kullanmanız tavsiye edilir.

hatta hobi olarak evde veya bahçenizde az sayıda bıldırcın besliyorsanız, düşük kapasiteli hobi modeller kullanmanızı tavsiye ederiz.

Altın kuluçka firması hakkında gerekli bilgiler ve iletişim yolları paylaşılmaktadır.

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu