Kaz yetiştiriciliği

Kaz yumurtası faydaları

Kaz yumurtası faydaları nelerdir ?

kazların dayanıklı vücutları ve bağışıklık sistemlerinin güçlü olması, yumurtaların ise organik olmasına neden olmuştur. ama kazların diğer kümes hayvanlarından daha az sayıda yumurta yapması genelde yiyecek olarak satılmamasına neden olmuştur.

ama bazı yetiştiriciler, yumurtalık kazlar besliyorlar ve sadece kazların yumurtalarını satıyorlar. bu yazıda kaz yumurtasının faydaları ile ilgili gerekli bilgileri paylaşacağız ve umarız faydalı olmuştur.

kaz yetiştiriciliğinin daha organik olarak yapılması eti ve yumurtasının ise organik ve daha sağlıklı olmasına neden olmuştur. bu yüzden özelliklede çocuklar için tavsiye edilmektedir.

Kaz yumurtasının çocuklar için faydası :

Kaz yumurtası vitamin ve mineral açısından son derece zengin bir besin olmaktadır ve çocukların, vücut gelişimi için ve en önemlisi sinir sistemi için son derece faydalı olmaktadır. Ayrıca içeriğinde bulunan omega 3 beyin gelişimi için son derece etkilidir.

Her bir adet kaz yumurtası, 20 gram proteine sahip olmaktadır. Ve bu miktarda protein olgunlar için bile yeterli olmaktadır. Ve gün içinde bir kişinin protein ihtiyacını temin etmektedir. Ve protein temini için başak maddeler tüketilmesine gerek olmamaktadır.

bir adet kaz yumurtası, 20 gram proteine sahiptir. bu miktar protein yetişkin bir kişinin günlük ihtiyacını temin eder. bir adet kaz yumurtası tükettikten sonra, protein temini için başka bir yiyecek tüketmenize gerek yoktur.

Kaz yumurtasının çocuklar için faydası

bu miktarda protein çocuklar için ise yeterli olacaktır. Ayrıca yüksek oranda antioksidan içermesi çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olmaktadır. Ve hızlı büyümesine neden olmaktadır. Kaz yumurtasında, Çinko, magnezyum, fosfor, A vitamini ve B vitamini gibi maddelerin varlığı çocuğun iştahının artmasında çok etkili olacaktır.

Kaz yumurtasının sporcular için faydaları :

sporcuların bol miktarda protein ve diğer besin kaynaklarına ihtiyaçları vardır. günlük 2 adet kaz yumurtası, ihtiyaçları olan proteini temin eder. Bazı sporlarda ister istemez yaralanmalar ve başka sorunlar olmaktadır. Ve kaz yumurtası tüketimi iyileşme süreçlerini hızlandırabilir ve aynı zamanda vücutlarının daha dayanıklı ve güçlü olmasına yardımcı olmaktadır.

Diğer özellik bol miktarda demir kaynağı olmasıdır. Ve kan üretimini arttırarak, sporcuların güçlerinin artmasına ve solunumlarının daha iyi olmasına neden olmaktadır.

Kaz yumurtasının yaşlılar için faydaları :

İnsan yaşı ilerledikçe sağlık sorunları ise artmaya başlar. Bu sorunlar, deri, saç dökülmesi ve başka organlarda ortaya çıkan arızalardan ibarettir. Ve en önemli hastalıklar, kalp ve beyin hastalıkları olmaktadır.

İnsan beyni zaman geçtikçe zayıflamaya başlar ve yavaş yavaş alzaymır gibi hastalıklar ortaya çıkar. Bu hastalık karşısında önlem almak için, düzenli olarak kuş yumurtaları tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özelliklede kaz yumurtası son derece faydalıdır.

Kuş yumurtaları çok miktarda lutein ve zeaksantin içerdiğinden ve araştırmalara göre bu iki antioksidan alzaymır ile mücadelede çok başarılıdır. Ayrıca doymamış yağların ve antioksidanların varlığı, kandaki serbest radikaller ve kötü yağlarla mücadelede etkilidir ve zamanla kalp ve kan damarlarının sağlığını artırarak kalp krizi ve felçleri önler.

Kaz yumurtasının yaşlılar için faydaları

Kaz yumurtasında bulunan fosfor, magnezyum ve diğer mineraller de hafızayı artırmada oldukça faydalı olacaktır. Kaz yumurtasında bulunan D vitamini, süt ve diğer gıdalardaki kalsiyumun emilmesinde etkilidir ve günlük düzenli kaz yumurtası tüketimi, ileride olası osteoporozun önlenmesine yardımcı olacaktır.

Unutmayın ki kaz yumurtası protein, mineraller, vitaminler açısından zengin ve en önemlisi bol miktarda yağ içerir. Aşırı ve ölçüsüz tüketilirse sağlığınız için pek çok soruna yol açabilir, Karaciğer yağlanmasına neden olacağı söylenebilir.  böbrek yetmezliği, kalp çarpıntısı, tıkalı kan damarları, kabızlık vb. bu nedenle tavsiyemiz bu yiyeceği düzenli, prensipte ve plana göre tüketmeniz ve haftada dört kez tüketmeniz çok faydalıdır. ve yüksek fiziksel aktiviteye sahipseniz daha fazla tüketebilirsiniz.

Kaz yumurtasında yer alan besin değerleri miktarı aşağıdaki tabloda yer almaktadır :
A Vitamini 269.3 Mikrogram
B6 Vitamini 0.3 Miligram
B12 Vitamini 7.3 Miligram
D Vitamini 2.4 Mikrogram
E Vitamini 1.9 Miligram
K Vitamini 0.6 Mikrogram
Kalsiyum 86.4 Miligram
Demir 5.2 Miligram
Magnezyum 23 Miligram
Fosfor 299.5 Miligram
Çinko 1.9 Miligram
Bakır 0.1 Miligram
Manganez 0.1 Miligram
Selenyum 53.1 Mikrogram
Retinol 266.4 Mikrogram
Tiamin 0.1 Miligram
Riboflavin 0.1 Miligram
Niasin 0.3 Miligram
Kolin 379.3 Miligram
Su 101.4 Gram

Yeni fırsatlar ve teklifleri burdan bul !


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu